Rádi vám pomůžeme +420 511 119 639 (8:00 - 16:30) / info@panvicky.cz
0Košík
Způsoby doručení
Česká pošta99 Kč
PPL99 Kč
Osobní odběr (Praha, Brno, Ostrava)Zdarma
Doprava zdarma od 899 Kč

Proč vařit na indukci?

Vaření na indukci nyní zažívá boom. Víte ale vlastně, jak indukční varná deska funguje a proč je potřeba na ni používat speciální nádobí? 

Indukční vaření je rychlé, bezpečné a úsporné

Jak je známo, vše souvisí se vším. Jinými slovy, abyste si vybrali správné indukční nádobí, kterého je u značky Ballarini stále více, je dobré nejprve ve zkratce vysvětlit, jak tento typ varné desky vlastně pracuje. Takzvané jádro pudla je v cívce umístěné místo topné spirály známé ze sklokeramické desky. Cívka elektromagnetickým polem vyvolá neboli indukuje teplo ve dně nádoby.

Od dna se pak ohřívá pokrm. To znamená, že indukční vaření je velmi účinné a rychlé, což ve výsledku znamená výraznou úsporu peněz a času. Samozřejmě je potřeba na druhou stranu zmínit, že pořízení indukční desky je dražší ve srovnání s jinými typy sporáků.
Zvláště rodiny s dětmi vítají, že je tento typ vaření nejbezpečnější. Deska je totiž chladná, zahřeje se pouze ta část, kde stojí hrnec nebo pánvička. Tím pádem se také indukční sporák velmi snadno udržuje, protože na chladné ploše se nic nepřipaluje

Nutné je feromagnetické dno

Z výše zmíněného, vyplývá, že při vaření na indukci je potřeba používat nádobí se speciálním feromagnetickým dnem. Takové, vyrobené z oceli a hliníku, používá značka Ballarini u linií MasterChef, Taormina, Positano, Bologna, Professionale a Portofino. Na indukční vaření můžete použít i smaltované nádobí Metalac a tlakové hrnce Barazzoni. Více informací se můžete dočíst v naší poradně

Grilovací pánev na indukci MasterchefIndukční grilovací pánev Ballarini Masterchef
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.