Vážení a milí příznivci pánviček,
často se nám při diskuzích nad hrnci a pánvemi vrací téma materiálů, povrchový úprav a toho, co je zdravé, škodlivé, vhodné a nevhodné.
Jednotliví výrobci často vyvíjejí a prosazují své vlastní povrchy, vymýšlejí stálé nové názvy a roztáčejí kola marketingu s cílem prosadit se u zákazníků. Až je toho příliš a běžný uživatel, který nádobí kupuje jen příležitostně, nemá možnost se zorientovat.
Proto pro vás máme připravený nový seriál o výběru materiálu pro vaření. Projdeme pěkně po pořádku všechny materiály, s kterými se můžete v kuchyni setkat a popíšeme si jejich základní výhody a nevýhody.
Postupně se zmíníme o:
- hliníku
- hliníku s nepřilnavým povrchem
- hliníku s keramickým povrchem
- oceli
- oceli s nepřilnavým povrchem
- mědi
- železe
- kamenině
- porcelánu
- litině
- mastku
- skle
- silikonu
A dalších…
Náš seriál čerpá především z materiálů asociace ANDID (Italian National Association of Dietitians, www.andid.it) vytvořených za podpory Ústavu veřejného zdraví Univerzity ve Florencii.
Díky a vařte s námi
Pavel Šmíd, majitel Pánviček.cz