Průvodce výběrem materiálu pro vaření jídla

Vážení a milí příznivci pánviček,
často se nám při diskuzích nad hrnci a pánvemi vrací téma materiálů, povrchový úprav a toho, co je zdravé, škodlivé, vhodné a nevhodné.
Jednotliví výrobci často vyvíjejí a prosazují své vlastní povrchy, vymýšlejí stálé nové názvy a roztáčejí kola marketingu s cílem prosadit se u zákazníků. Až je toho příliš a běžný uživatel, který nádobí kupuje jen příležitostně, nemá možnost se zorientovat. 
Proto pro vás máme připravený nový seriál o výběru materiálu pro vaření. Projdeme pěkně po pořádku všechny materiály, s kterými se můžete v kuchyni setkat a popíšeme si jejich základní výhody a nevýhody.
 
Postupně se zmíníme o:
  • hliníku
  • hliníku s nepřilnavým povrchem
  • hliníku s keramickým povrchem
  • oceli
  • oceli s nepřilnavým povrchem
  • mědi
  • železe
  • kamenině
  • porcelánu
  • litině
  • mastku
  • skle
  • silikonu
A dalších…
  
Náš seriál čerpá především z materiálů asociace ANDID (Italian National Association of Dietitians, www.andid.it) vytvořených za podpory Ústavu veřejného zdraví Univerzity ve Florencii. 
 
 
 
 
 
Díky a vařte s námi
Pavel Šmíd, majitel Pánviček.cz