Kvalitní nůž – prodloužená ruka každého kuchaře

Kvalitní nůž – prodloužená ruka každého kuchaře

Nůž je v kuchyni klíčovým nástrojem. Kuchařova prodloužená ruka. Nákup kvalitního nože je investice. Investice do sebe – do svého času a do své bezpečnosti. Dobrý nůž v kuchyni udělá z vaření potěšení a radost.

Stejně jako u každé investice je nákup pouhým začátkem. Kvalitní nůž vyžaduje také péči a správné zacházení. Tím se prodlouží vaše potěšení a spokojenost s výrobkem.

V tomto článku jsme stručně shrnuli několik jednoduchých tipů pro správnou péči o kuchyňské nože.


Kvalitní nádobí je základem zdravého stravování.

Kvalitní nádobí je základem zdravého stravování.

Zdravý životní styl a stravování jde ruku v ruce se správným výběrem nádobí, na přípravu jídla. Kvalita surovin je stejně důležitá jako kvalita nádobí.

S Pavlou Matouškovou, autorkou knihy JÍDLOTOPIS, ve které poutavě popisuje, jak se v dnešní době správně a jednoduše stravovat, jsme pro Vás připravili několik bodů důležitých při správném výběru nádobí pro vaši kuchyň.


Jak správně grilovat na pánvi?

Jak správně grilovat na pánvi?

Výborné steaky nepřipravíte jen na grilu, ale i na grilovací pánvi.

Jaká by měla být a co s pokrmem dělat, aby byl co nejlepší?


Jak správně prostřít stůl?

Jak správně prostřít stůl?

Následující článek vám v několika krocích ukáže, jak správně prostřít stůl pro slavnostní příležitost, a přečtete si také několik dobrých rad týkajících se samotného stolování.