Kvalitní nádobí je základem zdravého stravování.

Zajímali jste se někdy o původ a styl výroby vaší pánvičky nebo hrnce?

  • Máte představu, jestli je původem z Číny nebo z Evropy?
  • Jestli je z továrny, která dbá na kvalitu?
  • Jaké materiály byly při výrobě použity?

Pokud pánvička stojí 200 Kč nebo 4000 Kč, má to svůj důvod. Cena se především odvíjí od:

  • kvality materiálu
  • způsobu výroby
  • životnosti nádobí

Pokud tedy jste ti, kteří dbají na kvalitu jídla a vybraných surovin, určitě neopomínejte i výběr kvalitního nádobí. Při výběru je rozhodující:

Původ a způsob výroby

  • Čína / Evropa
  • Jestli se vyrábí formou odlitků nebo je lisovaná

Materiál a povrch

  • Jestli jsou použity certifikované materiály
  • Jaká je kvalita a množství použitého hliníku
  • Výrobky nesmí obsahovat PFOA, nikl či těžké kovy
  • Dobré je sledovat i úsporu energie vzhledem k materiálu

Uvědomit si, na co danou věc potřebujete a na jaký typ sporáku

  • Nádobí potřebuji do trouby / na sporák / i do myčky?
  • Mám doma indukci / plyn / sklokeramickou desku / elektřinu?
  • Je možné vařit i bez nebo s minimem tuku?
  • Pro kolik osob budu vařit

Seznámit se s tím, jak je třeba o daný výrobek pečovat, aby vydržel

  • Důležitá je jeho odolnost vůči teplotě a také odolnost vůči použitému (kovovému) náčiní.
  • Jestli výrobek můžu mýt v myčce anebo bude lepší ho mýt ručně ve dřezu.

Na našem e-shopu najdete pouze nádobí, které vyrábí evropské firmy, které se výrobě nádobí ve svých továrnách věnují již mnoho desetiletí (např. Dánsko – SCANPAN, Itálie – Ballarini). Tito výrobci disponují certifikáty kvality a kladou velký důraz na dlouhou životnost jejich výrobků. Samozřejmostí je výroba z vysoce kvalitního recyklovatelného hliníku (šetrného k životnímu prostředí)  a použití dalších kvalitních materiálů, které neobsahují PFOA, nikl ani těžké kovy.

Takže jednoduše řečenokvalitní jídlo si zaslouží kvalitní nádobí.

Knihu Jídlotopis můžete zakoupit i na našem e-shopu.