Kvalitní nádobí je základem zdravého stravování.
Zajímali jste se někdy o původ a styl výroby vaší pánvičky nebo hrnce?
- Máte představu, jestli je původem z Číny nebo z Evropy?
- Jestli je z továrny, která dbá na kvalitu?
- Jaké materiály byly při výrobě použity?
Pokud pánvička stojí 200 Kč nebo 4000 Kč, má to svůj důvod. Cena se především odvíjí od:
- kvality materiálu
- způsobu výroby
- životnosti nádobí
Pokud tedy jste ti, kteří dbají na kvalitu jídla a vybraných surovin, určitě neopomínejte i výběr kvalitního nádobí. Při výběru je rozhodující:
Původ a způsob výroby
- Čína / Evropa
- Jestli se vyrábí formou odlitků nebo je lisovaná
Materiál a povrch
- Jestli jsou použity certifikované materiály
- Jaká je kvalita a množství použitého hliníku
- Výrobky nesmí obsahovat PFOA, nikl či těžké kovy
- Dobré je sledovat i úsporu energie vzhledem k materiálu
Uvědomit si, na co danou věc potřebujete a na jaký typ sporáku
- Nádobí potřebuji do trouby / na sporák / i do myčky?
- Mám doma indukci / plyn / sklokeramickou desku / elektřinu?
- Je možné vařit i bez nebo s minimem tuku?
- Pro kolik osob budu vařit
Seznámit se s tím, jak je třeba o daný výrobek pečovat, aby vydržel
- Důležitá je jeho odolnost vůči teplotě a také odolnost vůči použitému (kovovému) náčiní.
- Jestli výrobek můžu mýt v myčce anebo bude lepší ho mýt ručně ve dřezu.
Na našem e-shopu najdete pouze nádobí, které vyrábí evropské firmy, které se výrobě nádobí ve svých továrnách věnují již mnoho desetiletí (např. Dánsko – SCANPAN, Itálie – Ballarini). Tito výrobci disponují certifikáty kvality a kladou velký důraz na dlouhou životnost jejich výrobků. Samozřejmostí je výroba z vysoce kvalitního recyklovatelného hliníku (šetrného k životnímu prostředí) a použití dalších kvalitních materiálů, které neobsahují PFOA, nikl ani těžké kovy.
Takže jednoduše řečeno – kvalitní jídlo si zaslouží kvalitní nádobí.
Knihu Jídlotopis můžete zakoupit i na našem e-shopu.