Rádi vám pomůžeme +420 511 119 639 (8:00 - 16:30) / info@panvicky.cz
0Košík
Způsoby doručení
Česká pošta99 Kč
PPL99 Kč
Osobní odběr (Brno, Plzeň, Praha)Zdarma
Doprava zdarma od 899 Kč

Bulharský salát

Ingredience: 400 g kozího sýra, 1 čekanka, 1 ledový a 1 hlávkový salát, 1 cibuli, 2 rajčata, 2 papriky, 1 okurku, 2 lžíce oleje, 8 plátků chleba, zelené a černé olivy (asi 100 g), balzamikový ocet.NA MARINÁDU: olivový olej, nakládaný zelený pepř, sušené provensálské bylinky, 4 stroužky česneku.Nejdříve si připravíme marinádu z olivového oleje, provensálského koření, nakládaného pepře a utřeného česneku. Pak kozí sýr nakrájíme na kostičky, vložíme do marinády a dáme do chladu alespoň na půl hodiny. Oba saláty a čekanku rozdělíme na listy a důkladně opláchneme. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nařežeme na čtvrtky. Papriky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, okurku oloupeme a rozkrájíme na kostky. Na pánvi v rozehřátém oleji opečeme plátky chleba. Přísady s nakrájenými olivami rozložíme na tác. Salát dochutíme octem a podáváme s křupavými topinkami.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.