Rádi vám pomůžeme +420 511 119 639 (8:00 - 16:30) / info@panvicky.cz
0Košík
Způsoby doručení
Česká pošta99 Kč
PPL99 Kč
Osobní odběr (Brno, Plzeň, Praha)Zdarma
Doprava zdarma od 899 Kč

Chalupářský králík

Ingredience: 1 naporcovaný králík, 15 dkg slaniny, 125 g másla, kmín, 8 stroužků česneku, 6 cibulí, sůl, pepř, 2 lžičky sladké papriky.Postup: Odblaněného a naporcovaného králíka vložíme do velkého pekáče, kde ho osolíme a opepříme. Potom si připravíme marinádu. Nakrájíme slaninu na kostičky a dáme ji vyškvařit na pánvičku. K vyškvařené slanině přidáme česnek nakrájený na plátky a kmín. Vše chvíli restujeme. Potom přidáme 1/8 másla a pomalu mícháme až se rozpustí. Před dokončením přidáme do marinády sladkou papriku. Takto vzniklou marinádou králíka přelijeme. Nakonec posypeme králíka cibulí, kterou jsme předem nakrájeli na kolečka. Čím více cibule dáme tím lépe. Králíka podlijeme vývarem, který si připravíme z hlavy a žeber. Pekáč přiklopíme a vložíme ho do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut. Potom pekáč odklopíme a pečeme dál za neustálého podlévání vypečenou šťávou. Cibuli při podlévání zapravujeme pod pečeného králíka, aby se nám nepřipálila. Takto připraveného králíka podáváme s vařeným bramborem.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.