Rádi vám pomůžeme +420 511 119 639 (8:00 - 16:30) / info@panvicky.cz
0Košík
Způsoby doručení
Česká pošta99 Kč
PPL99 Kč
Osobní odběr (Brno, Plzeň, Praha)Zdarma
Doprava zdarma od 899 Kč

Debrecínská polévka

Ingredience: 250 g vepřového ramínka nebo výřezu z polotovarů, 60 g slaniny, 1 nožička debrecínské klobásy (u nás vezmeme vepřovou klobásu), 1 vetší cibule, 1 zelený paprikový lusk, 1 větší rajče (nebo 200 g zavařeného leča), 150 g tarhoni (nebo těstovinové rýže), 1 lžíce mleté sladké papriky, 0,1 l smetany ke šlehání, sůl, polévkové koření.Maso nakrájíme na drobné kousky nebo umeleme. Na rozškvařené slanině osmažíme dorůžova jemně nakrájenou (nebo nahrubo nastrouhanou) cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce zamícháme a podlejeme 2 lžícemi vody. Přidáme maso, co nejjemněji nakrájené paprikové lusky a rajče a osolíme. Napřed dusíme pod poklicí do poloměkka, potom poklici odložíme a cibulový základ vydusíme, až se tuk odděluje od šťávy. Přidáme tarhoňu (těstovinovou rýži), dobře v základu opečeme a podlijeme potřebným množstvím vody (asi 1 1/4 l). Zvolna dovaříme, až je tarhoňa měkká. Vmícháme smetanu a polévku dochutíme. Podáváme jako samostatný hlavní chod s chlebem nebo s toasty z bílého chleba.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.