Rádi vám pomůžeme +420 511 119 639 (8:00 - 16:30) / info@panvicky.cz
0Košík
Způsoby doručení
Česká pošta99 Kč
PPL99 Kč
Osobní odběr (Brno, Plzeň, Praha)Zdarma
Doprava zdarma od 899 Kč

Hovězí na červeném

Ingredience: 1 kg zadního hovězího masa, 200 g slaniny, 10 malých cibulek, 60 g mouky, 2 větší sklenice červeného vína, 2 větší sklenice hovězího vývaru, 250 g žampionů, petrželka, tymián, bobkový list, sůl a pepř.Maso nakrájíme na 3-4 centimetrové kostky, slaninu na nudličky. Ve velkém kastrolu rozškvaříme proužky slaniny, přidáme cibulky vcelku, přičemž nádobou neustále pohybujeme, aby se cibulky pravidelně zbarvily dozlatova. Poté je vyjmeme na talíř. Ve stejném kastrole opečeme rovněž dozlatova kousky masa, poprášíme je moukou, za stálého míchání zapražíme a zředíme horkým bujónem. Cibulku a slaninu dáme zpět do kastrolu k masu, zalijeme červeným vínem, osolíme, opepříme a přidáme koření. Přikryté poklicí zvolna dusíme do změknutí masa. Potom doplníme jemně nakrájenými žampiony a dovaříme. Odstraníme koření a podáváme. Omáčka nesmí být příliš hustá - jinak je třeba zředit ji trochou vody.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.