Rádi vám pomůžeme +420 511 119 639 (8:00 - 16:30) / info@panvicky.cz
0Košík
Způsoby doručení
Česká pošta99 Kč
PPL99 Kč
Osobní odběr (Brno, Plzeň, Praha)Zdarma
Doprava zdarma od 899 Kč

Kuřecí řezy

Ingredience:4 řízky z kuřecích prsíček, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sušeného rozmarýnu, sůl, mletá ostrá paprika, 8 plátků krájené šunky, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 3 mrkve, 3 celery, 2 malé cukety, 1 lžíce rajčatového pyré, 1/8 l bílého suchého vína, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička citronové kůry, 1 lžíce nasekané petrželky.Maso krátce opláchneme a osušíme. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na panvi a řezy po obous stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme, okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Pak každý řez zavineme do dvou plátků šunky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cikety omyjeme a všechno nakrájíme na tebké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem. V pánvi rozpálíme olivový olej a v něm osmažíme cibulku do sklovita. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilejeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme. Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citrónovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.