Rádi vám pomůžeme +420 511 119 639 (8:00 - 16:30) / info@panvicky.cz
0Košík
Způsoby doručení
Česká pošta99 Kč
PPL99 Kč
Osobní odběr (Brno, Plzeň, Praha)Zdarma
Doprava zdarma od 899 Kč

Medovník jako originál

Ingredience těsto:100 g másla150 g krupicového cukru5 lžic medu2 lžíce polotučného mléka1 vejce1 lžička jedlé sody450 g hladké moukyIngredience krém 1:1 plechovka Salka300 g máslaIngredience krém 2:200 ml polotučného mléka3 vrchovaté lžíce hladké mouky200 g másla100 g krupicového cukru1 žloutekPopis přípravy plátů:Změklé máslo, krupicový cukr, med, mléko a vejce smícháme v misce, poté dáme na hrnec s vařící se vodou a šleháme metličkou v páře. Po roztopení všech ingrediencí přidáme sodu a ještě chvíli šleháme. Měli bychom získat směs malinko řidší konzistence než je majonéza. Pak sundáme misku z hrnce, vsypeme mouku a vypracujeme těsto, které by se nemělo lepit na ruce. Rozdělíme na 4 díly a zabalíme do folie na potraviny nebo dáme do mikrotenového sáčku a dáme do tepla - osvědčila se otočená poklička na hrnci, ve kterém se vařila voda. Připravíme si pečící papír, na který nakreslíme kruh o průměru cca 20 cm (stačí obkreslit pokličku). Na pečící papír dáme těsto, přikryjeme folií na potraviny a přes folii vyválíme tenké pláty. Poté vykrojíme pokličkou přes folii kruh, sundáme folii a odebereme přebytečné těsto, které dáme opět do sáčku a znova do tepla. Takto vytvoříme co nejvíce kruhů (4-6). Zbytky z posledního kruhu dáme péct zvlášť, poslouží jako posyp. Předehřejeme si troubu na 180 (horkovzdušnou na 160) stupňů. Placky pečeme krátce, asi jen 3 minuty, do růžovozlaté barvy. Vyjmeme z trouby, položíme vychladnout na rovný povrch a po vychladnutí spojujeme krémem. Rozdrtíme upečené odkrojky z poslední placky (osvědčil se drtič na robotu) najemno a posypeme jimi medovník.Popis přípravy krému 1:Máslo musí být změklé a pokojové teploty. Smícháme jej v misce se Salkem. Některé zdroje uvádějí, že je Salko potřeba vařit. V tom případě je nutno Salko vařit alespoň 1 hodinu a hlídat, aby bylo ponořené ve vodě. Salko poté zkaramelizuje a krém bude mít chuť po karamelu.Popis přípravy krému 2:Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a směs uvedeme do varu. Za stálého míchání tzv. odpalujeme. Vypneme sporák a hmotu promícháváme do vychladnutí, resp. do pokojové teploty. Pak zatřeme máslo, které musí být rovněž pokojové teploty - jinak se krém srazí - cukr a žloutek. Pozn.: tento krém se nám zdál příliš "moučný".Doba přípravy:cca 30 minut
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.