Rádi vám pomůžeme +420 511 119 639 (8:00 - 16:30) / info@panvicky.cz
0Košík
Způsoby doručení
Česká pošta99 Kč
PPL99 Kč
Osobní odběr (Brno, Plzeň, Praha)Zdarma
Doprava zdarma od 899 Kč

Sele pečené

Sele rozřízneme na břichu k prvnímu žebru, vykucháme, vymyjeme, vysolíme a pokmínujeme. Dutinu břišní naplníme žemlemi, zašijeme a po délce propíchneme dlouhou špejlí. Pekáč vymastíme máslem nebo slaninou, příčně položíme 2 vařečky, na ně dáme sele, potřeme máslem a položíme na hřbet. Při pečení potíráme slaninou, máslem a pivem. Asi po hodině pečení obrátíme hřbetem nahoru a s průběžným potíráním dopečeme. Trouba nesmí být příliš horká, aby se nenadělaly puchýře. Jinak je musíme propíchnout. U hlavy musíme zvlášť dobře propéct a ouška při tom chráníme papírovými kornoutky. Celkem pečeme asi 2 až 2,5 hodiny. Hotové rozstříháme, upravíme do původního tvaru na mísu a podáváme.Potřebujeme: 1 sele, 60g másla, 60g slaniny, sůl, kmín, asi 200ml piva.Přílohy:brambory, bramborová kaše, saláty, hořčice, křen, chléb.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.