Rádi vám pomůžeme +420 511 119 639 (8:00 - 16:30) / info@panvicky.cz
0Košík
Způsoby doručení
Česká pošta99 Kč
PPL99 Kč
Osobní odběr (Brno, Plzeň, Praha)Zdarma
Doprava zdarma od 899 Kč

Slovenské houbové knedlíky

V rendlíku nebo hluboké pánvi rozpálíme sádlo, na něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli a rozsekanou zelenou petržel, k tomu přidáme na kostičky rozkrájené žemle (housky), do křupava je osmažíme a necháme vychladnout. V mléce rozkvedláme vejce a žloutek, osolíme, nalijeme na osmahnuté žemle a necháme asi 1/2 hodiny stát. Potom ke směsi přidáme mouku, strouhanou housku, strouhanou citronovou kůru, pepř, očištěné (na kostičky nakrájené) a na pokrájené rozškvařené slanině podušené houby a vše dobře promícháme. Rukama namočenýma ve studené vodě pak uděláme z těsta menší kulaté knedlíky, které vložíme do vařící slané vody a 10 min pomalu vaříme. Uvařené knedlíky drátěnou naběračkou vyjmeme, upravíme na mísu a ozdobíme rajčaty a zelenou petrželí. Podáváme jako samostatný pokrm s dušeným kyselým zelím, se špenátem nebo jako příkrm ke zvěřině.Potřebujeme: 6dkg sádla, trochu zelené petržele a mletého pepře, sůl, 2dkg cibule, 8ks žemle, 1/4 až 3/8 litru mléka, 1 vejce, 1 žloutek, 6dkg hrubé mouky, 2dkg strouhané housky, kousek citrónové kůry, 8dkg slaniny, 20dkg hub.Pro 6 osob - úprava trvá 60min.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.