Rádi vám pomůžeme +420 511 119 639 (8:00 - 16:30) / info@panvicky.cz
0Košík
Způsoby doručení
Česká pošta99 Kč
PPL99 Kč
Osobní odběr (Brno, Plzeň, Praha)Zdarma
Doprava zdarma od 899 Kč

Špenátové nočky

Ingredience: 120g listového mraženého špenátu, 224g sýru ricotta (pokud tento sýr neseženeme, použijeme lučinu nebo osolené žervé), 90g parmezánu, sůl, pepř, čerstvě namletý muškátový oříšek, 1 lehce našlehané vejce, 3 polévkové lžíce másla. Postup: Rozmrazíme špenát a stlačíme ho mezi dvěma talíři, abychom odstranili všechnu tekutinu. Nasekaný špenát smícháme se sýrem ricotta, s polovinou parmezánu, se solí, pepřem a trochou muškátového oříšku. Postupně přidáváme vejce a dobře mísíme, až hmota drží pohromadě tak, jak ji vytvarujeme. Pomoučenýma rukama vytvarujeme z hmoty oválné tvary. Na každý noček použijeme asi 1 polévkovou lžíci hmoty.Po 3-4 kusech vkládáme do mírně vroucí vody a vaříme asi 1-2 minuty dokud nočky nevyplavou na hladinu.Nočky z vody vyndáme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Uvařené nočky posypeme zbytkem parmezánu a poklademe zbytkem másla. Pak dáme ohřát na 10 minut do trouby a před podáváním opečeme na předehřátém grilu.Tip: Nejlépe je podávat nočky brzy po uvaření. Pokud je necháte stát přes noc, ztěžknou.Můžeme podávat s rajčatovou nebo sýrovou omáčkou.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.