Tlakové hrnce (papiňáky) od evropských výrobců
Papiňák je silnostěnný hrnec, který umožňuje vařit za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický a díky tomuto vyššímu tlaku pak dosáhne vyšší teploty vaření. Konkrétněji v číslech to znamená, že při vyšším tlaku se jídlo vaří zhruba při 120 °C, zatímco teplota varu vody za normálního tlaku je 100 °C. Díky vyšší teplotě se jídlo v Papinově hrnci uvaří rychleji než v běžném hrnci, uchová si více vitamínů, je šťavnatější a voňavější.
A hlavně díky rychlejšímu vaření uspoříte čas a výdaje za elektřinu. Zde najdete návod na práci s tlakovým hrncem.
V naší nabídce najdete tlakové hrnce v litrážích 3,2 až 12 litrů z produkce firem Barazzoni, Magefesa a Fagor, ke kterým máme potřebné náhradní díly – provozní nebo bezpečnostní ventily a těsnění.
FAGOR DUO sada tlakových hrnců 6+4lt
FAGOR DUO tlakový hrnec 7,5lt
FAGOR DUO tlakový hrnec 6lt
FAGOR DUO tlakový hrnec 4lt
PRACTICA PLUS tlakový hrnec 3,2lt
PRACTICA PLUS tlakový hrnec 6lt
PRACTICA PLUS tlakový hrnec 7,5lt
BARAZZONI tlakový hrnec 3,5lt 18cm
BARAZZONI tlakový hrnec 5lt 22cm
BARAZZONI tlakový hrnec 7lt 22cm
BARAZZONI tlakový hrnec 9lt 22cm
BARAZZONI tlakový hrnec 12lt 26cm
PRACTICA PLUS 4 těsnění
ASTRA 4+6 těsnění
Červený ventil pro BARAZZONI
Těsnění pro BARAZZONI 10.5-12lt
AETERNUM těsnění
Provozní ventil pro BARAZZONI
Těsnění pro BARAZZONI 5-7-9lt
Bezpečnostní ventil pro BARAZZONI
FAGOR DUO těsnění
FAGOR těsnění 22cm
FAGOR těsnění 25cm
Těsnění pro BARAZZONI 3,5lt
Rádce
Jak vařit v tlakovém hrnci?
V článku se dozvíte, na co je dobré pamatovat při používání známého papiňáku.
Tlakové hrnce - otázky a odpovědi
Tlakový hrnec je v dnešní době nezbytná kuchyňská pomůcka. Mít jídlo připravené za kratší dobu, jíst zdravě a šetřit peníze za energii, to jsou hlavní důvody, proč si tlakový hrnec pořídit. Vaření v něm je jednoduché, jen je třeba dodržovat určité zásady.
Připravili jsme pro Vás odpovědi na Vaše nejčastější dotazy.