Nádobí na indukci - indukční - Materiál / povrch - nerez a STRATANIUM

Indukční vaření a nádobí na indukci

Mezi výhody indukčního vaření patří velmi rychlý ohřev, lepší účinnost přenosu tepla, rovnoměrnost ohřevu a lepší kontrolu ohřevu. 
Indukční vařiče se také mnohem snadněji čistí, protože jejich povrch je plochý a hladký. 
Navíc jídlo se na povrchu vařiče nepřipaluje, neboť jeho povrch je téměř studený. Díky tomu je také vaření na indukci bezpečnější např. v rodinách s dětmi.

Za nevýhodu se označuje nutnost použit nádobí vyrobené z magnetických materiálů. 
Přitom nádobí vyrobené z mědi či hliníkových slitin má mnohem lepší tepelné vlastnosti než nádobí vyrobené z oceli. 
Proto se nádobí na indukci vyrábí nejčastěji se „sendvičovým“ dnem tvořeným vrstvami nerezové oceli, mezi které je vložena deska z běžné oceli. Případně se kombinuje ocel a hliník.

V naší nabídce naleznete pouze výrobky evropských ověřených výrobců s dlouhou tradicí Scanpan (Dánsko) či Ballarini (Itálie), kteří mají technologii výroby výborně zvládnutou. 

Takto vám můžeme garantovat, že budete vařit úsporně, bezpečně a s radostí.

Na indukční vaření můžete použít znaší nabídky také smaltované nádobí Metalac a tlakové hrnce Barazzoni.