Mezi výhody indukčního vaření patří velmi rychlý ohřev, lepší účinnost přenosu tepla, rovnoměrnost ohřevu a lepší kontrolu ohřevu.
Indukční vařiče se také mnohem snadněji čistí, protože jejich povrch je plochý a hladký.
Navíc jídlo se na povrchu vařiče nepřipaluje, neboť jeho povrch je téměř studený. Díky tomu je také vaření na indukci bezpečnější např. v rodinách s dětmi.
Za nevýhodu se označuje nutnost použit nádobí vyrobené z magnetických materiálů.
Přitom nádobí vyrobené z mědi či hliníkových slitin má mnohem lepší tepelné vlastnosti než nádobí vyrobené z oceli.
Proto se nádobí na indukci vyrábí nejčastěji se „sendvičovým“ dnem tvořeným vrstvami nerezové oceli, mezi které je vložena deska z běžné oceli. Případně se kombinuje ocel a hliník.
Indukční nádobí musí mít perfektní rovné dno.
Proto v naší nabídce naleznete pouze výrobky evropských ověřených výrobců s dlouhou tradicí Scanpan (Dánsko) či Ballarini (Itálie), kteří mají technologii výroby výborně zvládnutou.
Takto vám můžeme garantovat, že budete vařit úsporně, bezpečně a s radostí.
Na indukční vaření můžete použít znaší nabídky také smaltované nádobí Metalac a tlakové hrnce Barazzoni.
Zvýhodněná sada dvou smaltovaných hrnců 16 a 20 cm v dekoru hnědý puntík značky Metalac
-15%Zvýhodněná sada dvou pánví SCANPAN ProIQ, hluboká pánev 28 cm s víkem a univerzální pánev 24 cm
-16%Zvýhodněná dvoudílná sada smaltovaných hrnců 16 a 20 cm Metalac zaoblený červený puntík
-26%Zvýhodněná třídílná sada smaltovaných hrnců 16, 18 a 20 cm Metalac zaoblený červený puntík
-26%Zvýhodněná sada Ballarini Portofino pánev 24 cm a hrnec 24 cm se skleněným víkem
-15%Zvýhodněná sada dvou smaltovaných kastrolů 22 a 14 cm a hrnce o průměru 16 cm, Metalac, vzor tráva
-18%