Pánve na indukci - indukční - Bez těžkých kovů
Indukční vaření a nádobí na indukci
Mezi výhody indukčního vaření patří velmi rychlý ohřev, lepší účinnost přenosu tepla, rovnoměrnost ohřevu a lepší kontrolu ohřevu.
Indukční vařiče se také mnohem snadněji čistí, protože jejich povrch je plochý a hladký.
Navíc jídlo se na povrchu vařiče nepřipaluje, neboť jeho povrch je téměř studený. Díky tomu je také vaření na indukci bezpečnější např. v rodinách s dětmi.
Za nevýhodu se označuje nutnost použit nádobí vyrobené z magnetických materiálů. Přitom nádobí vyrobené z mědi či hliníkových slitin má mnohem lepší tepelné vlastnosti než nádobí vyrobené z oceli. Proto se nádobí na indukci vyrábí nejčastěji se „sendvičovým“ dnem tvořeným vrstvami nerezové oceli, mezi které je vložena deska z běžné oceli. Případně se kombinuje ocel a hliník.
V naší nabídce naleznete pouze výrobky evropských ověřených výrobců s dlouhou tradicí Scanpan (Dánsko) či Ballarini (Itálie), kteří mají technologii výroby výborně zvládnutou.
Takto vám můžeme garantovat, že budete vařit úsporně, bezpečně a s radostí.
Na indukční vaření můžete použít znaší nabídky také smaltované nádobí Metalac a tlakové hrnce Barazzoni.