Pánve na indukci - indukční - Materiál / povrch - nerez a STRATANIUM
Indukční vaření a nádobí na indukci
Mezi výhody indukčního vaření patří velmi rychlý ohřev, lepší účinnost přenosu tepla, rovnoměrnost ohřevu a lepší kontrolu ohřevu.
Indukční vařiče se také mnohem snadněji čistí, protože jejich povrch je plochý a hladký.
Navíc jídlo se na povrchu vařiče nepřipaluje, neboť jeho povrch je téměř studený. Díky tomu je také vaření na indukci bezpečnější např. v rodinách s malými dětmi.
Za nevýhodu se označuje nutnost použit nádobí vyrobené z magnetických materiálů. Přitom nádobí vyrobené z mědi či hliníkových slitin má mnohem lepší tepelné vlastnosti než nádobí vyrobené z oceli. Proto se nádobí na indukci vyrábí nejčastěji se „sendvičovým“ dnem tvořeným vrstvami nerezové oceli, mezi které je vložena deska z běžné oceli. Případně se kombinuje ocel a hliník.
V naší nabídce naleznete pouze výrobky evropských ověřených výrobců s dlouhou tradicí Scanpan (Dánsko) či Ballarini (Itálie), kteří mají technologii výroby výborně zvládnutou.
Takto vám můžeme garantovat, že budete vařit úsporně, bezpečně a s radostí.
Na indukční vaření můžete použít z naší nabídky také smaltované nádobí Metalac i všechny tlakové hrnce.


CTX pánev 20 cm


CTX pánev 24 cm "ZKUS MĚ"


CTX pánev 26 cm


CTX pánev 28 cm


CTX hluboká pánev 28 cm s víkem


CTX pánev 32 cm


CTX WOK 32 cm
Rádce

Jaké koupit nádobí na indukční desku?
Při vaření na indukci je potřeba používat nádobí se speciálním dnem. Poznáte ho jednoduše pomocí testu s magnetem.
Více se dozvíte v našem článku.