Pánve na indukci - indukční - Průměr v cm - 30
Indukční vaření a nádobí na indukci
Mezi výhody indukčního vaření patří velmi rychlý ohřev, lepší účinnost přenosu tepla, rovnoměrnost ohřevu a lepší kontrolu ohřevu.
Indukční vařiče se také mnohem snadněji čistí, protože jejich povrch je plochý a hladký.
Navíc jídlo se na povrchu vařiče nepřipaluje, neboť jeho povrch je téměř studený. Díky tomu je také vaření na indukci bezpečnější např. v rodinách s malými dětmi.
Za nevýhodu se označuje nutnost použit nádobí vyrobené z magnetických materiálů. Přitom nádobí vyrobené z mědi či hliníkových slitin má mnohem lepší tepelné vlastnosti než nádobí vyrobené z oceli. Proto se nádobí na indukci vyrábí nejčastěji se „sendvičovým“ dnem tvořeným vrstvami nerezové oceli, mezi které je vložena deska z běžné oceli. Případně se kombinuje ocel a hliník.
V naší nabídce naleznete pouze výrobky evropských ověřených výrobců s dlouhou tradicí Scanpan (Dánsko) či Ballarini (Itálie), kteří mají technologii výroby výborně zvládnutou.
Takto vám můžeme garantovat, že budete vařit úsporně, bezpečně a s radostí.
Na indukční vaření můžete použít z naší nabídky také smaltované nádobí Metalac i všechny tlakové hrnce.


WOLL Eco Lite QXR pánev wok 30 cm odním. rukojeť


WOLL Diamond Lite pánev wok 30 cm odním. rukojeť


BALLARINI 130 WOK 30 cm


ALBA pánev 30 cm


ALBA WOK 30 cm


BLACK IRON pánev 30 cm


SALINA WOK 30 cm
Rádce

Jaké koupit nádobí na indukční desku?
Při vaření na indukci je potřeba používat nádobí se speciálním dnem. Poznáte ho jednoduše pomocí testu s magnetem.
Více se dozvíte v našem článku.