Recyklovaný hliník - základní surovina pro výrobu nádobí SCANPAN

Každý výrobek SCANPAN splňuje přísné požadavky nejen na kvalitu použití a trvanlivost, ale také na udržitelnost životního prostředí. Firma SCANPAN využívá k výrobě nádobí recyklovaný hliník – hliník, který dříve mohl sloužit jako plechovky od piva, nebo třeba jako rámy jízdních kol.

Použití recyklovaného materiálu při výrobě však neznamená, že by se snížila kvalita výrobků. Recyklovaný roztavený hliník je zcela čistá surovina, jejíž kvalita je přinejmenším stejně vysoká jako u nového, nerecyklovaného hliníku. Má stejné bezkonkurenční vlastnosti, i pokud jde o vedení tepla. Jediný rozdíl je v tom, že dopad na životní prostředí – související s využitím energie i produkcí odpadu – se při použití recyklovaného kovu výrazně sníží.

Věděli jste že?

Recyklace hliníku ušetří spoustu odpadu:

- Jeden kilogram hliníku vytěženého ze Země vytvoří 85,4 kilogramu odpadu.
- Jeden kilogram recyklovaného hliníku vytvoří pouze 3,5 kilogramu odpadu.

Kromě toho se při výrobě recyklovaného hliníku spotřebuje podstatně méně energie ( jen 5%) ve srovnání s těžbou a zpracováním nového hliníku.

 Existuje mnoho dobrých důvodů, proč používat recyklovaný hliník, jak to dělá společnost SCANPAN. Hliník má i další vynikající vlastnosti:

  • Hliník nerezaví
  • Hliník výborně rozvádí teplo
  • Hliník je lehký materiál, který usnadňuje práci v kuchyni.