Tlakové hrnce (papiňáky) od evropských výrobců

Papiňák je silnostěnný hrnec, který umožňuje vařit za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický a díky tomuto vyššímu tlaku pak dosáhne vyšší teploty vaření. Konkrétněji v číslech to znamená, že při vyšším tlaku se jídlo vaří zhruba při 120 °C, zatímco teplota varu vody za normálního tlaku je 100 °C. Díky vyšší teplotě se jídlo v Papinově hrnci uvaří rychleji než v běžném hrnci, uchová si více vitamínů, je šťavnatější a voňavější. 

A hlavně díky rychlejšímu vaření uspoříte čas a výdaje za elektřinu. Zde najdete návod na práci s tlakovým hrncem.

V naší nabídce najdete tlakové hrnce v litrážích 3,2 až 12 litrů z produkce firem Barazzoni, Magefesa a Fagor, ke kterým máme  potřebné náhradní díly – provozní nebo bezpečnostní ventily a těsnění.

Rádce


Tlakové hrnce - otázky a odpovědi

Tlakové hrnce - otázky a odpovědi

Tlakový hrnec je v dnešní době nezbytná kuchyňská pomůcka. Mít jídlo připravené za kratší dobu, jíst zdravě a šetřit peníze za energii, to jsou hlavní důvody, proč si tlakový hrnec pořídit. Vaření v něm je jednoduché, jen je třeba dodržovat určité zásady.

Připravili jsme pro Vás odpovědi na Vaše nejčastější dotazy.