Videorecept na šťavnaté steaky připravené na grilovací pánvi

10.3.2015
Venku už se začíná oteplovat a někteří už možná přemýšlí o grilování. No takovým šťavnatým steakům se odolává těžce... Ale my vám nyní ukážeme, že si takovou dobrotu můžete udělat sami doma už třeba o tomto víkendu. Stačí mít dobré čerstvé maso a kvalitní grilovací pánev. Videoreceptem vás provede majitel pražské kuchařské školy Ola Kala Michal Nikodem.  

Základem receptu je kvalitní maso, radíme použít hovězí svíčkovou. Ta je libová, takže ji navíc pro lepší chuť obalte do slaniny a omotejte motouzem. Samozřejmě maso z obou stran osolte a opepřete. Poté je už vložte na na dobře rozpálenou grilovací pánev a dozlatova z obou stran opečte. Můžete ale nemusíte na opečení použít olej, povrch je nepřilnavý, takže nehrozí žádné připalování. Protože používaná grilovací pánev Portofino má nerezovou rukojeť, bez obav ji vložte se steaky do trouby a při 180 stupňů dopečte ještě asi 8 minut. Ke steakům se bude výborně hodit bagetka, kterou si dokřupava opečete na zbývající šťávě ze steaků. 







Seznam aktualit