Krůtí kuličky obalené v mandlích připravené ve fritovacím hrnci

2.3.2015
Chcete něčím netradičním pohostit návštěvu? Nebo přemýšlíte, jakou mňamku připravíte o víkendu k obědu? S pražským šéfkuchařem Michalem Nikodemem jsme v kuchařské škole Ola Kala pro vás natočili videorecept na přípravu krůtích kuliček, které jsou obalené v mandlích.

Co budete potřebovat? Mleté krůtí maso, sůl, pepř, mouku, vejce, lupínky mandlí, olej a fritovací hrnec
Jak můžete vidět na níže přiloženém videu, postup je velmi snadný. Z osoleného a opeřeného masa vytvarujte stejně velké kuličky, průměr zhruba 3 cm. Ty obalíte v mouce, vajíčku a lupínkách mandlí. Poté je položíte do síta fritovacího hrnce a vložíte do rozpáleného oleje. Smažíte kolem 8 až 10 minut. Ke kuličkám je dobrá pálivá omáčka, pokud je podáváte k obědu, hodí se bramborová kaše. 
Ještě bychom rádi upozornili, že fritovací hrnec Ballarini není vhodný jen k fritování. Jeho sítko je vyjmutelné, takže hrnec můžete používat i k běžnému vaření. A tak jako u všech výrobků Ballarini je povrch nepřilnavý. 







Seznam aktualit