Těsto na pizzu jako z Itálie

23.10.2009
Recept na jednoduché nekynuté těsto na pizzu

Do 280g hladké mouky přidáme dvě polévkové lžíce olivového oleje, kávovou lžičku soli, půl prášku do pečiva a vlažné mléko. Smícháme to tak, aby těsto působilo vláčně. Při roztahování těsta na plech by mělo mít snahu se smrštit.

Formu od italského výrobce Ballarini potřeme olivovým olejem. Na tenké těsto pak rozetřeme rajský protlak nebo v horším případě kečup a na to pak podle libosti: salámy měkké nebo tvrdé, zelenina, ovoce, maso, česnek, cibule, sýry všech možných variant, olivy a další téměř nekonečné varianty podle Vašich chutí.

V předehřáté troubě pak pečeme při teplotě 220© 15-17 minut. Pokud je dobře udělané těsto, tak návštěva nepozná rozdíl mezi pizzou z pizzerie a od Vás.






Seznam aktualit