Vybavte se na podzim správným nádobím

6.9.2016

Ať chceme nebo ne, podzim se nezadržitelně blíží. S chladnějšími dny přichází i postupná změna jídelníčku. Dopřejte si dušenou nebo pečenou zeleninu, maso na víně a horké polévky. Tato jídla mají společného jmenovatele – kvalitní hrnce a pekáče. 

Hrnce do trouby usnadní práci

A také ušetří nádobí! Co si budeme povídat, čím méně nádobí, tím lépe. Tyto hrnce, které můžete použít jak na vařič, tak do trouby, jsou neocenitelným pomocníkem do každé kuchyně. Ideálně se hodí na přípravu masa třeba s kořenovou zeleninou. Představte si cibulku, jak krásně voní, když ji opékáte na másle. Přidáte kořenovou zeleninu, bylinky a dáte zatáhnout maso z každé strany. Pak stačí podlít a dát péct do trouby. Maso bude krásně šťavnaté a vy budete králem nebo královnou kuchyně. 

Na pekáči si upečte kořenovou zeleninu

K podzimu jednoznačně patří kořenová zelenina. K tomu také oblíbené dýně a spousta bylinek. I milovníci masa si pochutnají na čistě zeleninovém jídle. Na kvalitní pekáč  nandejte očištěnou a okrájenou kořenovou zeleninu, lehce osolte, zakapte olivovým olejem, přidejte rozmarýn a česnek a dejte péct do trouby. Čeká vás naprostá lahoda. 

Pořádný hrnec na pořádnou polévku

Polévka je grunt. O tom snad nikdo nepochybuje. Na vývar se může hodit papiňák (tlakový hrnec). Je celkem jedno, jestli si připravíte slepičí nebo hovězí. Silný vývar vás postaví na nohy, i když se o vás bude pokoušet třeba chřipka. Vývar se ale nedá jíst každý den, takže si uvařte třeba zeleninový krém nebo čočkovou polévku. V tomto případě sáhněte po klasickém hrnci

A máme tu pro vás ještě jeden tip – sítko na koření. Už nemusíte počítat kuličky pepře, s touto vychytávkou máte veškeré koření pod kontrolou

sítko na koření



Seznam aktualit