U palačinek rozlišujeme dva základní druhy. Ty první jsou tenké, jemnější a říká se jim Crêpe. Většina z nás ale zná ty klasické silnější. Pokud si chcete dopřát ty jemnější, pak určitě oceníte pánvičku určenou speciálně na palačinky, která se vyrábí i na indukci. Takové pánvičky mají malou hloubku, díky čemuž je výsledná placka krásně tenká a křupavá. Nespornou výhodou je nepřilnavý povrch, kdy nemusíte používat při smažení zbytečně velké množství tuku a otáčení bude i tak hračka.
Základ se neliší. Hladká mouka, mléko, vejce a špetka soli. Pak ale přichází olej – ten všichni nedávají, ale právě s ním docílíte tenších placek. Přidat lze také cukr, klasický i vanilkový.
Ingredience:
Palačinky se podařily a přichází zdobení. Kombinací je ohromná spousta. V létě doporučujeme využít čerstvého ovoce. Taková lesní směs s trochou jogurtu nebo smetany palačinku změní v něco naprosto dokonalého. V teplých dnech jde samo sebou přidat i zmrzlinu. V zimě naopak sáhněte po džemech, marmeládách nebo třeba banánu a čokoládě.
FOREX RED pánev na palačinky 25cm Lumenflon 25cm
Pánev na palačinky s nepřilnavým povrchem na všechny druhy sporáků, průměr 25cm.Pánev má na…
Lumenflon MARBLE pánev na palačinky 25cm 25cm
Pánev na palačinky s granitovým nepřilnavým povrchem bez TEFLONU a těžkých kovů, průměr 25cm.