Dovodů, proč používat při tepelných úpravách (kromě smažení) na hluboké pánvi nebo pekáči pokličku, je několik:
1. Při používání poklice ušetříte za elektrickou energii. Uvádí se, že spotřeba může být až čtyřnásobně nižší. Doporučujeme ale používat skleněnou poklici, přes níž je na pokrm dobře vidět, a také je praktické, aby měla výpustný ventil, díky čemž bude vaření bezpečnější.
2. Poklička na pánvi zabrání znečištění vašeho sporáku a kachliček. Rovněž nebudete mít kuchyň tak zapářenou, což zváště oceníte, když máte kuchyň spojenou s obývacím pokojem. Při používání v troubě nebudete mít zašpiněné sklo, které jde zvlášť špatně umývat.
3. Při dušení ale i při pečení poklice pomůže uchovat jídlo šťavnaté s dostatkem vitamínů. Velmi chutně tak můžete připravit zeleninu ve wok pánvi.
4. V našem e-shopu nabízíme pánve a pekáče s poklicí v jednom balení (tedy za jednu cenu), a nebo si zakoupíte pánvičku a k ní pak dokoupíte poklici. Je praktické, že průměr pánve se shoduje s průměrem poklice. Takže například pro pánev wok Taormina s průměrem 28 cm bude pasovat poklice Taormina 28 cm.