Telecí na houbách (Dánsko)

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut

Ingredience pro 4 osoby:

400g tenkých telecích plátků
400g hub, očištěných a nakrájených na tenké plátky
50g másla
40 g hladké mouky
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
3 snítky tymiánu, lístky
1 větvička rozmarýnu, nasekaná

Postup:

Telecí plátky naklepeme paličkou na maso. Dále opepříme a osolíme, a lehce poprášíme hladkou moukou po obou stranách.

Plátky protřepejte, aby se odstranil přebytek mouky.

Rozpusťte 25 g másla na středně rozehřáté pánvi, pak přidejte 1 lžíci olivového oleje. 

Následně opečte plátky masa na každé straně asi 3 minuty.  Jakmile jsou zlaté, vyjměte je a nechte odpočívat na zahřátém talíři. 

Stáhněte ohřev pánve na střední hodnoty a rozpusťte zbývající máslo. Přidejte najednou nakrájené houby, celý stroužek česneku a rozmarýn. Zakryjte pánev pokličkou a vařte po dobu tří minut. 

Nyní na pánev vraťte plátky masa s lístky tymiánu a stáhněte ohřev na nízkou teplotu. Vařte po dobu jedné minuty. 

Ochutnejte, dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.