Od 2.1.2024 došlo na naší provozovně ke změně otvírací doby. Podrobnosti najdete ZDE.

Tlakové hrnce (papiňáky) od evropských výrobců

Papiňák je silnostěnný hrnec, který umožňuje vařit za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický a díky tomuto vyššímu tlaku pak dosáhne vyšší teploty vaření. Konkrétněji v číslech to znamená, že při vyšším tlaku se jídlo vaří zhruba při 120 °C, zatímco teplota varu vody za normálního tlaku je 100 °C. Díky vyšší teplotě se jídlo v Papinově hrnci uvaří rychleji než v běžném hrnci, uchová si více vitamínů, je šťavnatější a voňavější. 

A hlavně díky rychlejšímu vaření uspoříte čas a výdaje za elektřinu. Zde najdete návod na práci s tlakovým hrncem.

V naší nabídce najdete tlakové hrnce v litrážích 3,2 až 12 litrů z produkce firem Barazzoni, Magefesa a Fagor, ke kterým máme  potřebné náhradní díly – provozní nebo bezpečnostní ventily a těsnění.

Rádce


Tlakové hrnce - otázky a odpovědi

Tlakové hrnce - otázky a odpovědi

Tlakový hrnec je v dnešní době nezbytná kuchyňská pomůcka. Mít jídlo připravené za kratší dobu, jíst zdravě a šetřit peníze za energii, to jsou hlavní důvody, proč si tlakový hrnec pořídit. Vaření v něm je jednoduché, jen je třeba dodržovat určité zásady.

Připravili jsme pro Vás odpovědi na Vaše nejčastější dotazy.