Tlakové hrnce (papiňáky) od evropských výrobců - Objem nádobí v l - 3.5

Papiňák je silnostěnný hrnec, který umožňuje vařit za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický a díky tomuto vyššímu tlaku pak dosáhne vyšší teploty vaření. Konkrétněji v číslech to znamená, že při vyšším tlaku se jídlo vaří zhruba při 120 °C, zatímco teplota varu vody za normálního tlaku je 100 °C. Díky vyšší teplotě se jídlo v Papinově hrnci uvaří rychleji než v běžném hrnci, uchová si více vitamínů, je šťavnatější a voňavější.
A hlavně díky rychlejšímu vaření uspoříte čas a výdaje za elektřinu. Zde najdete návod na práci s tlakovým hrncem.
V naší nabídce najdete tlakové hrnce v litrážích 3,2 až 12 litrů z produkce firem Barazzoni a Magefesa, ke kterým máme potřebné náhradní díly – provozní nebo bezpečnostní ventily a těsnění.

BARAZZONI tlakový hrnec 3,5lt 18cm
Rádce

Jak vařit v tlakovém hrnci?
V článku se dozvíte, na co je dobré pamatovat při používání známého papiňáku.