Bramborová polévka s houbami

Tradiční recept na Bramborovou polévku s houbami

Doba přípravy: 45 minut
Porce pro 4 - 5 osob.

Ingredience:

cca 400 g brambor
čerstvé houby
cca 1 litr hovězího nebo kuřecího vývaru 
2 střední žluté cibule
75 g máslo
50 g hladká mouka
kořenová zelenina: (1 petržel, 1/2 celeru, 2 mrkve)
3 - 4 stroužky česneku
koření: mletý pepř, drcený kmín, petržel, majoránka, sůl

Postup:

1. Nakrájejte brambory, zeleninu a cibuli na stejně velké kousky (kostičky).
2. Ve velkém hrnci si rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a začněte restovat, dále přidejte nakrájené houby a pokračujte v restování, dokud vše nebude lehce dozlatova a přidejte cibuli. Opečte dozlatova, přidejte drcený kmín, pak mouku a zasmažte. 
3. Jíšku promíchejte, osolte a opepřete a dolijte vývarem. Vše přiveďte k varu.
4. Přidejte brambory a vařte asi 15 minut.
5. Přidejte očistěné a nakrájené houby a česnek a vařte, dokud nebude vše měkké.
6. Před podáváním dochuťte majoránkou, petrželí, solí a pepřem.  

Ihned podávejte.