Česnečka podle pana uzenáře

Doba přípravy: 30 min.

Suroviny na 4 porce:

1,5 litru vývar z uzeného masa

10 dkg uvařeného uzeného masa

1 mrkev

5 dkg paprikové libové slaniny (plátky)

2 brambory

1 cibule

6 stroužků česneku

sádlo

sůl, pepř, majoránka

Na ozdobu:

chlebové krutony

tvrdý sýr

Postup:

Do hrnce dáme lžíci sádla, necháme rozpálit, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky 3 stroužky nakrájeného česneku. Uvařené uzené maso nakrájíme na malé kostičky a paprikovou slaninu na jemné nudličky. Přidáme vše k základu a necháme chvilku restovat.

Brambory nakrájíme na drobné kostičky a malou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do hrnce a zalijeme vývarem z uzeného masa. Vaříme, dokud brambory nejsou měkké. Na závěr přidáme prolisované 3 stroužky česneku. Polévku můžeme případně ještě dochutit solí, pepřem a majoránkou.

Horkou česnečku servírujeme nejlépe do misek a posypeme upečenými kostičkami tvrdšího chleba a nastrouhaným sýrem. Hotovou česnečku se sýrem ihned podáváme.

Veškeré náčiní potřebné k uvaření této skvělé polévky najdete na u nás.