Dýně plněná mletým masem a žampiony
Recept, u kterého je řada možností jak obměnit náplň.
Ingredience:
1 máslová dýně
0,5 kg mletého masa - mix
20 dkg žampionů
česnek dle chuti
1 červená cibule
pórek
červená kapie
2 vejce
15 dkg strouhaného sýra
majoránka
pepř, sůl
Postup přípravy:
1. Dýni umyjte a rozkrojte napůl, vydlabejte semínka i část dužiny, abyste vytvořili místo pro náplň. Vydlabanou dužinu nadrobno nakrájejte a odložte stranou.
2. Do mísy vložte mleté maso, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky pórek a žampiony, na kostičky vydlabanou dýňovou dužinu a červenou papriku, prolisovaný česnek. Rozklepněte vejce, přidejte polovinu nastrouhaného sýra, majoránku, přidejte sůl a pepř a důkladně promíchejte. Směsí naplňte obě poloviny dýně.
3. Přendejte na pekáč (tento je na to jako dělaný) a pečte v troubě na 180 °C zhruba 1 hodinu. 10 minut před dopečením posypte zbylou polovicí sýra a zapečte.
4. Podávejte s vařenými bramborami nebo bagetkou. Anebo jen tak.
Dobrou chuť.