Dýně plněná mletým masem a žampiony

Recept, u kterého je řada možností jak obměnit náplň.

Ingredience:

1 máslová dýně

0,5 kg mletého masa - mix

20 dkg žampionů

česnek dle chuti

1 červená cibule

pórek

červená kapie

2 vejce

15 dkg strouhaného sýra

majoránka

pepř, sůl

Postup přípravy:

 1. Dýni umyjte a rozkrojte napůl, vydlabejte semínka i část dužiny, abyste vytvořili místo pro náplň. Vydlabanou dužinu nadrobno nakrájejte a odložte stranou.

2. Do mísy vložte mleté maso, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky pórek a žampiony, na kostičky vydlabanou dýňovou dužinu a červenou papriku, prolisovaný česnek. Rozklepněte vejce, přidejte polovinu nastrouhaného sýra, majoránku, přidejte sůl a pepř a důkladně promíchejte. Směsí naplňte obě poloviny dýně.

3. Přendejte na pekáč (tento je na to jako dělaný) a pečte v troubě na 180 °C zhruba 1 hodinu. 10 minut před dopečením posypte zbylou polovicí sýra a zapečte.

4. Podávejte s vařenými bramborami nebo bagetkou. Anebo jen tak.

Dobrou chuť.