Jahodová bublanina

Suroviny:

  • jahody
  • 6 vajec
  • 250 g krupicového cukru
  • 435 g polohrubé mouky
  • 150 g oleje
  • 150 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • nastrouhaná citronová kůra
  • tuk a hrubá mouka na vysypání pekáčku

Postup:

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Buďte trpěliví, tenhle úkon trvá asi pět minut. Poté postupně přidáváme olej, mléko, citronovou kůru, a nakonec vmícháme mouku, promíchanou s kypřicím práškem. Řádně promíchané těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný pekáč a poklademe ho omytými jahodami. Pokud chceme zabránit propadnutí jahod na dno, promícháme je v misce s trochou hladké mouky předtím, než je budeme na bublaninu pokládat.

Vložíme do trouby a pečeme na 170–180 °C 30-40 minut, dokud povrch nezezlátne.

Jahodovou bublaninu nechte vychladnout, nakrájejte na kostky, poprašte moučkovým cukrem a podávejte.