Jahodová bublanina
Suroviny:
- jahody
- 6 vajec
- 250 g krupicového cukru
- 435 g polohrubé mouky
- 150 g oleje
- 150 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- nastrouhaná citronová kůra
- tuk a hrubá mouka na vysypání pekáčku
Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Buďte trpěliví, tenhle úkon trvá asi pět minut. Poté postupně přidáváme olej, mléko, citronovou kůru, a nakonec vmícháme mouku, promíchanou s kypřicím práškem. Řádně promíchané těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný pekáč a poklademe ho omytými jahodami. Pokud chceme zabránit propadnutí jahod na dno, promícháme je v misce s trochou hladké mouky předtím, než je budeme na bublaninu pokládat.
Vložíme do trouby a pečeme na 170–180 °C 30-40 minut, dokud povrch nezezlátne.
Jahodovou bublaninu nechte vychladnout, nakrájejte na kostky, poprašte moučkovým cukrem a podávejte.