Plněná roláda z krůtího masa

Suroviny na 4 porce:

  • 600 gramů krůtích prsou
  • 50 gramů přepuštěného másla a trochu vývaru na podlití

Na nádivku:

  • 4 míchaná vajíčka
  • ½ červené kapie
  • 1 nožička párku
  • 4 plátky sýra
  • petrželová nať
  • pepř a sůl

Postup přípravy:

Z omytého a osušeného masa si připravíme plát o větší ploše. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme míchanými vejci, která posypeme na kostičky nakrájenou kapií a jemně pokrájenou petrželovou natí. Párek obalíme plátky sýra a položíme na vejce. Plát masa zarolujeme a pevně ovážeme tenkým provázkem. V hlubší pánvi vhodné do trouby nebo pekáči rozehřejeme máslo a roládu opečeme ze všech stran do světle hnědé barvy. Lehce podlijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a za občasného přelévání výpekem pečeme v troubě na 180 stupňů zhruba hodinu. Dle Vaší chuti je možné na posledních 15 minut pečení přidat k roládě nakrájenou zeleninu (např. mrkev a pórek). Upečenou roládu vyjmeme, odstraníme provázek a nakrájíme na porce. Vzniklý výpek můžeme ještě zjemnit kouskem másla. Roládu podáváme s bramborovou kaší nebo rýží polité vypečenou šťávou.