Řecký salát

Je opravdu skvělý  - jen musíte použít dobrou šťavnatou zeleninu, která má intenzivní chuť. Řecký salát není třeba moc solit, sýr Feta bývá dost slaný sám o sobě.

Doba přípravy: 15 min.

Suroviny pro 2 osoby:

rajčata 3 ks středně velká

okurka 1 ks oloupaná

paprika silnostěnná 1 ks

cibule 1 ks červená, na klínky

černé olivy 50 g

olivový olej 50 ml extra panenský

sýr Feta na kostičky 150 g

čerstvé oregano jedna odrhnutá větvička nebo 1 lžička sušeného

citrónová štáva dle chuti

sůl a pepř dle chuti

Postup:

Rajčata a okurky nakrájejte na větší kousky. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na širší proužky, cibuli na menší klínky. Všechnu zeleninu i olivy rozdělte do misek nebo hlubokých talířů. Do olivového oleje přidejte citrónovou šťávu a oregano, a v uzavíratelné skleničce řádně protřepejte. Směs nalijte na zeleninu, promíchejte a okořeňte dle Vaší chuti. Na závěr přidejte sýr Feta nakrájený na kostičky. Salát podávejte vychlazený.

A komu nestačí salát, tak si k němu ugriluje třeba ......ražniči.