Řecký salát
Je opravdu skvělý - jen musíte použít dobrou šťavnatou zeleninu, která má intenzivní chuť. Řecký salát není třeba moc solit, sýr Feta bývá dost slaný sám o sobě.
Doba přípravy: 15 min.
Suroviny pro 2 osoby:
rajčata 3 ks středně velká
okurka 1 ks oloupaná
paprika silnostěnná 1 ks
cibule 1 ks červená, na klínky
černé olivy 50 g
olivový olej 50 ml extra panenský
sýr Feta na kostičky 150 g
čerstvé oregano jedna odrhnutá větvička nebo 1 lžička sušeného
citrónová štáva dle chuti
sůl a pepř dle chuti
Postup:
Rajčata a okurky nakrájejte na větší kousky. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na širší proužky, cibuli na menší klínky. Všechnu zeleninu i olivy rozdělte do misek nebo hlubokých talířů. Do olivového oleje přidejte citrónovou šťávu a oregano, a v uzavíratelné skleničce řádně protřepejte. Směs nalijte na zeleninu, promíchejte a okořeňte dle Vaší chuti. Na závěr přidejte sýr Feta nakrájený na kostičky. Salát podávejte vychlazený.
A komu nestačí salát, tak si k němu ugriluje třeba ......ražniči.