Rychlé asijské nudle z woku
Na populární nudle se zeleninou a masem nemusíte chodit jen k okénku rychlého občerstvení. Asijská rychlovka, která je skvělá, když není čas na velké vaření. Podle našeho receptu ji zvládne uvařit i začátečník. K přípravě je třeba jen kvalitní pánev wok.
Ingredience pro 4 osoby:
- 400 g rýžových plochých nudlí
- 300 g kuřecích stehenních řízků
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 půlka pórku
- 1 červená chilli paprička
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce tamarindové omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 vejce
- 1 lžička cukru
- 1 mrkev
- 1 limetka
- hrst nesolených arašídů
Postup přípravy:
- Nejdříve namočte na cca 30 minut nudle do studené vody. Ve woku nasucho opečte arašídy a dejte je do misky zchladnout. Potom je nasekejte nadrobno.
- Chilli papričku a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Mrkev a pórek nakrájíme na tenké proužky. Maso nakrájíme na malé kousky. Vejce prošlehejte v misce s troškou soli. V druhé misce si smíchejte cukr a všechny tři omáčky.
- Ve woku rozpálíme olej pozvolna až na maximum. Do pánve vložíme kuřecí maso a restujeme až zbělá. Potom přidáme mrkev, pórek a chilli papričku a opékáme minutu dozlatova. Vše shrneme na stranu vlijeme vejce a necháme napůl ztuhnout. Scedíme nudle a přidáme do woku. Promíchejte, a ještě minutu restujte. Zalijte připravenou omáčkou a ještě 30 vteřin opékejte.
- Servírujeme s opraženými arašídy, posypané jarní cibulkou a pokapané limetkovou šťávou.
TIP:
Na jedné pánvi připravujte maximálně 2 porce.