Rychlé asijské nudle z woku

Na populární nudle se zeleninou a masem nemusíte chodit jen k okénku rychlého občerstvení. Asijská rychlovka, která je skvělá, když není čas na velké vaření.  Podle našeho receptu ji zvládne uvařit i začátečník. K přípravě je třeba jen kvalitní pánev wok.

Ingredience pro 4 osoby:

  • 400 g rýžových plochých nudlí
  • 300 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 půlka pórku
  • 1 červená chilli paprička
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce tamarindové omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 vejce
  • 1 lžička cukru
  • 1 mrkev
  • 1 limetka
  • hrst nesolených arašídů

Postup přípravy:

  1. Nejdříve namočte na cca 30 minut nudle do studené vody. Ve woku nasucho opečte arašídy a dejte je do misky zchladnout. Potom je nasekejte nadrobno.
  2. Chilli papričku a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Mrkev a pórek nakrájíme na tenké proužky. Maso nakrájíme na malé kousky. Vejce prošlehejte v misce s troškou soli. V druhé misce si smíchejte cukr a všechny tři omáčky.
  3. Ve woku rozpálíme olej pozvolna až na maximum. Do pánve vložíme kuřecí maso a restujeme až zbělá. Potom přidáme mrkev, pórek a chilli papričku a opékáme minutu dozlatova. Vše shrneme na stranu vlijeme vejce a necháme napůl ztuhnout. Scedíme nudle a přidáme do woku. Promíchejte, a ještě minutu restujte. Zalijte připravenou omáčkou a ještě 30 vteřin opékejte.
  4. Servírujeme s opraženými arašídy, posypané jarní cibulkou a pokapané limetkovou šťávou.
TIP:
Na jedné pánvi připravujte maximálně 2 porce.