Telecí na houbách (Dánsko)
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience pro 4 osoby:
400g tenkých telecích plátků
400g hub, očištěných a nakrájených na tenké plátky
50g másla
40 g hladké mouky
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
3 snítky tymiánu, lístky
1 větvička rozmarýnu, nasekaná
Postup:
Telecí plátky naklepeme paličkou na maso. Dále opepříme a osolíme, a lehce poprášíme hladkou moukou po obou stranách.
Plátky protřepejte, aby se odstranil přebytek mouky.
Rozpusťte 25 g másla na středně rozehřáté pánvi, pak přidejte 1 lžíci olivového oleje.
Následně opečte plátky masa na každé straně asi 3 minuty. Jakmile jsou zlaté, vyjměte je a nechte odpočívat na zahřátém talíři.
Stáhněte ohřev pánve na střední hodnoty a rozpusťte zbývající máslo. Přidejte najednou nakrájené houby, celý stroužek česneku a rozmarýn. Zakryjte pánev pokličkou a vařte po dobu tří minut.
Nyní na pánev vraťte plátky masa s lístky tymiánu a stáhněte ohřev na nízkou teplotu. Vařte po dobu jedné minuty.
Ochutnejte, dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.