Trhané maso

SUROVINY:

1,5 kg vepřové krkovičky

Na marinádu:

  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • dle chuti chilli
  • 1/4 hrnku oleje

Postup:

Do misky prolisujeme česnek a přidáme všechny ostatní ingredience na marinádu a důkladně promícháme. Maso můžete svázat provázkem pro ještě větší šťavnatost.

Marinádou potřeme maso ze všech stran a necháme v lednici do druhého dne.  Maso pečeme na cca 160 stupňů zhruba 5 hodin, čas od času zkontrolujte, že se maso nepřipéká, a případně ho podlijte trochou vody nebo vývaru. Pečte vždy pod pokličkou, a to tak dlouho, dokud se maso nebude rozpadat, poté ho natrháme dvěma vidličkami nebo speciálním drápem na trhání masa.

Podáváme dle chuti s kaší, v hamburgerové bulce, v tortille, se zeleninou. Přidáme například i BBQ omáčku, která je k trhanému masu výborná.