Trhané maso
SUROVINY:
1,5 kg vepřové krkovičky
Na marinádu:
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky soli
- 3 lžičky uzené papriky
- 1 lžička mletého pepře
- dle chuti chilli
- 1/4 hrnku oleje
Postup:
Do misky prolisujeme česnek a přidáme všechny ostatní ingredience na marinádu a důkladně promícháme. Maso můžete svázat provázkem pro ještě větší šťavnatost.
Marinádou potřeme maso ze všech stran a necháme v lednici do druhého dne. Maso pečeme na cca 160 stupňů zhruba 5 hodin, čas od času zkontrolujte, že se maso nepřipéká, a případně ho podlijte trochou vody nebo vývaru. Pečte vždy pod pokličkou, a to tak dlouho, dokud se maso nebude rozpadat, poté ho natrháme dvěma vidličkami nebo speciálním drápem na trhání masa.
Podáváme dle chuti s kaší, v hamburgerové bulce, v tortille, se zeleninou. Přidáme například i BBQ omáčku, která je k trhanému masu výborná.