Tlakové hrnce (papiňáky) od evropských výrobců - Nádobí s víkem - ano

Papiňák je silnostěnný hrnec, který umožňuje vařit za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický a díky tomuto vyššímu tlaku pak dosáhne vyšší teploty vaření. Konkrétněji v číslech to znamená, že při vyšším tlaku se jídlo vaří zhruba při 120 °C, zatímco teplota varu vody za normálního tlaku je 100 °C. Díky vyšší teplotě se jídlo v Papinově hrnci uvaří rychleji než v běžném hrnci, uchová si více vitamínů, je šťavnatější a voňavější.
A hlavně díky rychlejšímu vaření uspoříte čas a výdaje za elektřinu. Zde najdete návod na práci s tlakovým hrncem.
V naší nabídce najdete tlakové hrnce v litrážích 3,2 až 12 litrů z produkce firem Barazzoni a Magefesa, ke kterým máme potřebné náhradní díly – provozní nebo bezpečnostní ventily a těsnění.


PRACTICA PLUS tlakový hrnec 6lt


PRACTICA PLUS tlakový hrnec 7,5lt

BARAZZONI tlakový hrnec 3,5lt 18cm

BARAZZONI tlakový hrnec 7lt 22cm

BARAZZONI tlakový hrnec 9lt 22cm

BARAZZONI tlakový hrnec 12lt 26cm
Rádce

Jak vařit v tlakovém hrnci?
V článku se dozvíte, na co je dobré pamatovat při používání známého papiňáku.