Tlakové hrnce (papiňáky) od evropských výrobců - Průměr v cm - 26
![Tlakové hrnce (papiňáky) od evropských výrobců - Průměr v cm - 26](https://panvicky-cz.s16.cdn-upgates.com/_cache/2/3/23ee64169410916936396159318b1509-qualix-tlakovy-hrnec-8lt-magefesa-3.jpg)
Papiňák je silnostěnný hrnec, který umožňuje vařit za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický a díky tomuto vyššímu tlaku pak dosáhne vyšší teploty vaření. Konkrétněji v číslech to znamená, že při vyšším tlaku se jídlo vaří zhruba při 120 °C, zatímco teplota varu vody za normálního tlaku je 100 °C. Díky vyšší teplotě se jídlo v Papinově hrnci uvaří rychleji než v běžném hrnci, uchová si více vitamínů, je šťavnatější a voňavější.
A hlavně díky rychlejšímu vaření uspoříte čas a výdaje za elektřinu. Zde najdete návod na práci s tlakovým hrncem.
V naší nabídce najdete tlakové hrnce v litrážích 3,2 až 12 litrů z produkce firem Barazzoni, Magefesa a Fagor, ke kterým máme potřebné náhradní díly – provozní nebo bezpečnostní ventily a těsnění.
![BARAZZONI tlakový hrnec 12 lt 26 cm](https://panvicky-cz.s16.cdn-upgates.com/_cache/2/0/20b63a6cb30a4e1de610306fed0255b7-barazzoni-amelia-12l.jpg)
BARAZZONI tlakový hrnec 12 lt 26 cm
Rádce
![Jak vařit v tlakovém hrnci?](https://panvicky-cz.s16.cdn-upgates.com/_cache/4/b/4b762e865c68c4b2f2edc48d7f3261c7-tmprapl5a.jpg)
Jak vařit v tlakovém hrnci?
V článku se dozvíte, na co je dobré pamatovat při používání známého papiňáku.
![Tlakové hrnce - otázky a odpovědi](https://panvicky-cz.s16.cdn-upgates.com/_cache/1/1/11c6ab527efa54d91db1d14fadf3c006-fagor3a.jpg)
Tlakové hrnce - otázky a odpovědi
Tlakový hrnec je v dnešní době nezbytná kuchyňská pomůcka. Mít jídlo připravené za kratší dobu, jíst zdravě a šetřit peníze za energii, to jsou hlavní důvody, proč si tlakový hrnec pořídit. Vaření v něm je jednoduché, jen je třeba dodržovat určité zásady.
Připravili jsme pro Vás odpovědi na Vaše nejčastější dotazy.