Tlakové hrnce (papiňáky) od evropských výrobců - Typ nádobí - Tlakový hrnec

Papiňák je silnostěnný hrnec, který umožňuje vařit za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický a díky tomuto vyššímu tlaku pak dosáhne vyšší teploty vaření. Konkrétněji v číslech to znamená, že při vyšším tlaku se jídlo vaří zhruba při 120 °C, zatímco teplota varu vody za normálního tlaku je 100 °C. Díky vyšší teplotě se jídlo v Papinově hrnci uvaří rychleji než v běžném hrnci, uchová si více vitamínů, je šťavnatější a voňavější.
A hlavně díky rychlejšímu vaření uspoříte čas a výdaje za elektřinu. Zde najdete návod na práci s tlakovým hrncem.
V naší nabídce najdete tlakové hrnce v litrážích 3,2 až 12 litrů z produkce firem Barazzoni, Magefesa a Fagor, ke kterým máme potřebné náhradní díly – provozní nebo bezpečnostní ventily a těsnění.


FAGOR DUO tlakový hrnec 7,5lt


FAGOR DUO tlakový hrnec 6lt


FAGOR DUO tlakový hrnec 4lt

BARAZZONI tlakový hrnec 3,5lt 18cm


BARAZZONI tlakový hrnec 5lt 22cm

BARAZZONI tlakový hrnec 7lt 22cm

BARAZZONI tlakový hrnec 9lt 22cm

BARAZZONI tlakový hrnec 12lt 26cm
Rádce

Jak vařit v tlakovém hrnci?
V článku se dozvíte, na co je dobré pamatovat při používání známého papiňáku.

Tlakové hrnce - otázky a odpovědi
Tlakový hrnec je v dnešní době nezbytná kuchyňská pomůcka. Mít jídlo připravené za kratší dobu, jíst zdravě a šetřit peníze za energii, to jsou hlavní důvody, proč si tlakový hrnec pořídit. Vaření v něm je jednoduché, jen je třeba dodržovat určité zásady.
Připravili jsme pro Vás odpovědi na Vaše nejčastější dotazy.