Tlakové hrnce (papiňáky) od evropských výrobců - BARAZZONI
Papiňák je silnostěnný hrnec, který umožňuje vařit za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický a díky tomuto vyššímu tlaku pak dosáhne vyšší teploty vaření. Konkrétněji v číslech to znamená, že při vyšším tlaku se jídlo vaří zhruba při 120 °C, zatímco teplota varu vody za normálního tlaku je 100 °C. Díky vyšší teplotě se jídlo v Papinově hrnci uvaří rychleji než v běžném hrnci, uchová si více vitamínů, je šťavnatější a voňavější.
A hlavně díky rychlejšímu vaření uspoříte čas a výdaje za elektřinu. Zde najdete návod na práci s tlakovým hrncem.
V naší nabídce najdete tlakové hrnce v litrážích 3,2 až 12 litrů z produkce evropských firem Barazzoni, Magefesa a Fagor, ke kterým máme potřebné náhradní díly – provozní nebo bezpečnostní ventily a těsnění.
BARAZZONI tlakový hrnec 3,5 lt 18 cm
BARAZZONI tlakový hrnec 5 lt 22 cm
BARAZZONI tlakový hrnec 7 lt 22 cm
BARAZZONI tlakový hrnec 9 lt 22 cm
BARAZZONI tlakový hrnec 12 lt 26 cm
Červený ventil pro BARAZZONI
Těsnění pro BARAZZONI 10.5-12 lt
AETERNUM těsnění
Provozní ventil pro BARAZZONI
Těsnění pro BARAZZONI 5-7-9 lt
Bezpečnostní ventil pro BARAZZONI
Těsnění pro BARAZZONI 3,5 lt
Rádce
Jak vařit v tlakovém hrnci?
V článku se dozvíte, na co je dobré pamatovat při používání známého papiňáku.
Tlakové hrnce - otázky a odpovědi
Tlakový hrnec je v dnešní době nezbytná kuchyňská pomůcka. Mít jídlo připravené za kratší dobu, jíst zdravě a šetřit peníze za energii, to jsou hlavní důvody, proč si tlakový hrnec pořídit. Vaření v něm je jednoduché, jen je třeba dodržovat určité zásady.
Připravili jsme pro Vás odpovědi na Vaše nejčastější dotazy.