Tlakové hrnce (papiňáky) od evropských výrobců - Vhodné do myčky - ano

Papiňák je silnostěnný hrnec, který umožňuje vařit za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický a díky tomuto vyššímu tlaku pak dosáhne vyšší teploty vaření. Konkrétněji v číslech to znamená, že při vyšším tlaku se jídlo vaří zhruba při 120 °C, zatímco teplota varu vody za normálního tlaku je 100 °C. Díky vyšší teplotě se jídlo v Papinově hrnci uvaří rychleji než v běžném hrnci, uchová si více vitamínů, je šťavnatější a voňavější.
A hlavně díky rychlejšímu vaření uspoříte čas a výdaje za elektřinu. Zde najdete návod na práci s tlakovým hrncem.
V naší nabídce najdete tlakové hrnce v litrážích 3,2 až 12 litrů z produkce firem Barazzoni a Magefesa, ke kterým máme potřebné náhradní díly – provozní nebo bezpečnostní ventily a těsnění.


FAGOR DUO sada tlakových hrnců 6+4lt


FAGOR DUO tlakový hrnec 7,5lt


FAGOR DUO tlakový hrnec 6lt


FAGOR DUO tlakový hrnec 4lt


PRACTICA PLUS tlakový hrnec 3,2lt


PRACTICA PLUS tlakový hrnec 6lt


PRACTICA PLUS tlakový hrnec 7,5lt

BARAZZONI tlakový hrnec 3,5lt 18cm


BARAZZONI tlakový hrnec 5lt 22cm

BARAZZONI tlakový hrnec 7lt 22cm

BARAZZONI tlakový hrnec 9lt 22cm

BARAZZONI tlakový hrnec 12lt 26cm

Červený ventil pro BARAZZONI

Těsnění pro BARAZZONI 10.5-12lt

AETERNUM těsnění

Provozní ventil pro BARAZZONI

Těsnění pro BARAZZONI 5-7-9lt


Bezpečnostní ventil pro BARAZZONI

Těsnění pro BARAZZONI 3,5lt
Rádce

Jak vařit v tlakovém hrnci?
V článku se dozvíte, na co je dobré pamatovat při používání známého papiňáku.